Támogasd a munkámat

Mielőtt létrehoztam ezt az oldalt, nem volt kérdés bennem, hogy segítséget kell nyújtani azoknak az emberekenek, akik vagy nem értenek magasabb szinten az informatikához, esetleg kihívás nekik még a számítógép használat is. Rengeteg olyan dologra kell odafigyelni a digitális világban, amire az átlagember nem is gondolna, sőt, néha még a szakembereket is meglepi a kiberbűnözők leleményessége. Úgy érzem a hétköznapi ember tájékoztatása még gyerekcipőben jár, habár egyre többen értik meg, hogy a digitális tudatosság igenis nagyon fontos, hiszen minden hétköznapi dolgunk körül valamilyen ponton kapcsolódik vagy egy IOT eszköz vagy egy olyan rendszer, aminek a működéséhez online kapcsolat kell.

Az oldalt elsődleges célja a hétköznapi emberek támogatása és a figyelemfelkeltés. Mivel informatikáról beszélünk, ennek a területnek is vannak anyagi vonzatai, ha csak például a tárhelyeket nézzük, amikre letöltöm azokat a néha napi szinten 50-100 Gigányi adatot. Ezeknek az adatoknak a rendszerezése, feldolgozása, kategorizálása mind időigényes feladat. A tárhely megvétele, ahova létrehoztam az oldalamat, a napi szintű tájékoztatás mind költségekkel jár. Itt fontosnak tartom megjegyezni, hogy az adatok, amiket feldolgozok, bárki számára hozzáférhető, tehát némi kutatás után bárki számára elérhetőek. Talán ez a legmegdöbbentőbb, hogy nem titkos vagy operatív módszerekkel megszerzett információkról és adatokról van szó.

Ha valaki úgy gondolja, hogy támogatná a munkámat egyszeri vagy havi rendszerű összeggel, annak egyrészt azért is örülnék, mert látom, hogy a sok belefektetett energia megtérül és úgy gondoljátok, hogy értelme van annak amit csinálok. Másrészt egyre több szolgáltatást tudok majd kitalálni a jövőben, amivel fel tudom hívni a figyelmét azoknak az embereknek, akik már esetleg áldozatául estek egy kibertámadásnak, de talán nem is tudnak még róla. Illetve nagyon fontos a prevenció, főleg a gyermekek és az idősebb korosztály részére. A gyerekek felkészítése a digitális kihívásokra és fenyegetésekre kulcs fontosságú, hiszen az elkövetkező években, évtizedekben a ma talán még nem is létező fenyegetésekre a kellő időben felkészített fiatalság talán jobban tud majd reagálni és nem esik kiberbőnözők áldozatául.