Magyar érintettségű adatszivárgások

A folyamatos darknetes és hacker fórumokon való jelenlétnek köszönhetően –szerencsére nem sűrűn- de azért ki lehet szúrni feltört magyar oldalakat és azokról lehúzott információkat. A legtöbb oldal tartalmaz olyan személyes adatokat, amikkel könnyen vissza lehet élni, ezért én is megpróbálom mindig úgy közzé tenni az információkat amik már szűrve vannak és nem lehet tovább felhasználni őket.

Magyar oldalakról kiszivárgott személyes információk listája. A lista folyamatosan frissül.

pranahaz.hu

Ebben a kiszivárgott adatbázisban is találunk bőven kiszivárgott e-mail címeket és IP címeket. A maillist.csv dokumentumban 3056 user adatai szerepelnek. Az aktualitas.csv fájlban az utolsó bejegyzés 2020.08.14 szerepel.

Feltöltés időpontja: 2021.04.18

w17.hu

Ez az adatbázis leginkább az oldal felépítéséhez tartozó fájlokat tartalmazza. A kiberbűnözők 42 fájlt töltöttek le, és ezek egyikében találhatóak személyre vonatkozó információk, e-mail címek formájában (newsletter_users). A felhasználók száma ebben a listában 185 fő. Az utolsó regisztráló dátuma 2021.03.22.

Feltöltés időpontja: 2021.03.28

chemistry.elte.hu

Három olyan fájl található ebben a tömörített mappában, amiben több mint 150 név és elérhetőség található. A tömörített állomány nem éri el a negyed MB-ot, de az adatokat tekintve itt is találunk bőven személyes információkat. (webboldalak.csv, munkatarak.csv, users.csv)

Feltöltés időpontja: 2021.03.08

Frissjogsi.hu

Kevés adat került ki erről a domainról, leginkább az oldal működéséhez felhasznált fájlokat találunk. Két könyvtárban 18 illetve 7 fájl van összecsomagolva és nincs olyan köztük, ahol kiszivárgott személyes indformációk lennének feltüntetve.

Feltöltés időpontja: 2021.03.28

Buvarwebshop.hu

A szerverről 156 fájlt sikerült letölteniük a kiberbűnözőknek csv formátumban. A legtöbb fájl az oldal működéséhez tartozik, de találunk a listán olyan adatokat, amikben a regisztrált felhasználók adatai vannak megadva. Név, cím, telefonszám, stb…

(users.csv, mail.csv, custom_mail.csv)

Az exif adatokból nem derül ki, hogy mikor történhetett a behatolás, de a tömörítés és a feltöltés időpontja: 2021.03.08.